fina väder!

Hej! Idag fyller min fina mamma år. Vi firade med att åka hem till min syster och ta en långpromenad på sjön med henne och hennes gulliga familj. Visar några bilder sen, tror jag glömde kameran kvar hos henne...

Snart kommer Adrian hit, vet faktiskt inte vad vi ska hitta på för någonting, blir nog bara att ta det lugnt framför tvn, behövs det också. Imorgon ska jag vara på jobbet klockan åtta och ta hand om frukosten i någon timme, kul. :)



Haha! Tror denna bild är tagen i sexan. ;-)

lovely tuesday

Hej! Kom nyligen hem från ett corepass. Det var verkligen skönt, men har träningsvärk sen gymmet igår. Förövrigt händer rätt mycket just nu, gymnasievalet närmar sig, även de nationella proven. Det viktigaste nu är att inte bli sjuk, vill inte missa alla förberedelser inför nationella i svenska!

Veckorna går så himla snabbt och idag fick jag veta att vi nog åker till Thailand veckan innan sportlovet, vilket betyder att ansökan till gymnasiet måste lämnas in en vecka tidigare för mig och Alva. Trots allt väldigt värt det! Måste även skaffa nytt pass nu snart så jag hinner få det innan vi åker.

Nu ska jag lägga mig under duntäcket och lyssna på min sovlista. :>

löpning

Nu ska jag äntligen bege mig ut i mörkret! Tar en springtur ner till sporthallen för ett fys/-och kontidionspass. Ska även visa er den kommande veckans löpprogram. :)


Måndag:




rask gång 5 min.
löpning i lugnt tempo 9 min.
rask gång 1 min.
löpning i lugnt tempo 8 min.
rask gång 1 min.
Tisdag:
löpning i lugnt tempo
25 min.

Torsdag:
rask gång 5 min.
löpning i måttligt tempo
10 min.
rask gång 2 min.



Det ingår även ett valfritt pass under helgen, 35-50 minuter vilket är olika varje vecka. Jag brukar variera passen lite, med jogging, promenad, längdskidor eller annan motion. :)

vad håller H&M på med?



Det här är inte snyggt.

myssöndag.

Hej! Idag är det söndag igen, helgerna går alltid så snabbt. Har umgåtts med Adrian hela helgen, och igår drog vi ut på en sparktur i mörkret, jättemysigt! Just nu håller jag på och planerar min idrottslektion som jag ska ha under vårterminen. Plockar samtidigt undan lite från golvet och efter det ska jag ge mig ut på en springtur, jätteskönt ute idag. :)



Jag och Jenny vid pulkabacken! :D

fredag :D

Idag har jag simmat 45 längder i vasahallen på trettio minuter, allt för att slå alla andra nior. En mycket glad och trött tjej som stapplade in i duschen efteråt, och som sen fick i sig god skolmat - spagetti och köttfärssås! Kilade sen iväg till Sveaparken för att åka pulka och madrass. Så kul!

Nu är det äntligen helg och jag har precis varit och tagit min Twinrix-spruta nummer två inför thailandresan i mars, hur skönt?! När jag var klar köpte jag med mig en godispåse hem och ikväll ska jag umgås med min grabb! :-*

kladdis!

Nu har jag precis skjutsat in en kladdkaka i ugnen, det var riktigt länge sen! Ska bli mumsigt. Hoppas på att min söta pojkvän kommer mot kvällen också, men man kan aldrig vara säker med honom ;-) Nu ska jag ta fram spanskagrejerna och börja plugga på glosorna lite innan kakan ska ur ugnen igen.

Har förresten utvecklat ett beroende av smoothies. Idag gjorde jag en igen, med fil, vaniljyoghurt, linfrön, blåbär och banan. Sååå gott så jag kan dö.


dreams

- uppleva och upptäcka
- resa
- lära mig nya språk
- bli entreprenör
- bekämpa miljöproblem
- jobba och tjäna pengar
- hjälpa människor i utvecklingsländer (hälsa, utbildning och utveckling)
- minnas och vara lycklig


trötti

Varit i full gång hela dagen, så nu är det skönt att ligga i tryggt förvar i min sköna säng. Innan idrotten smet jag in på gymmet för att köra mitt löpprogram, hade så mycket tid över. På idrotten spelade vi rugby (askul) och handboll! Väldigt rolig lektion tyckte jag. :)

När jag kom hem gjorde jag en smarrig smoothie med fil, yoghurt, blåbär, jordgubbar, vindruvor och banan. Mumsi. Sen drog jag iväg på core med söta Amanda! Kunde dock inte vara med på allt på grund av min JÄVLA höft. Ska kolla upp den nästa onsdag i alla fall, skönt om det kan försvinna någon gång! Och förresten, åt nyss det godaste någonsin, fil + blåbärsyoghurt, blåbär, jordgubbar, granatäpple och avocado.. MÖMMA.

Nu är jag för trött för det här känner jag, så jag ska bara läsa fysiken en gång sen bädda ner mig och sova. Godnatt! :)


äntligen

Nu kommer de två saker som jag ville visa er...


En digital fotoram som jag fick i present för några år sen. Sen dess har den bara legat och skräpat i en låda men nu har den fått sin plats, och är proppfull med massa härliga minnen att glädjas åt! Ironiskt nog tog jag kort just när det var en bild på mig, men resten består av underbara sommarminnen och bilder från när jag var liten. Den är jättemysig på kvällen när den lyser upp lite dessutom :)


Även drömfångaren som jag fick i julklapp av Adrian har nu fått sin plats. Ovanför sängen hamnade den (såklart?) och det blev jättefint. Älskar den! :)




Mitt mysiga rum är verkligen något jag kommer sakna om jag flyttar till Uppsala! Trivs så bra härinne.. :)

marmelad

Hej! Har faktiskt träningsvärk från det lilla passet jag körde hemma igår, haha! Kom hem från Adrian för en stund sen och nu gör jag och mamma egen apelsinmarmelad.. :)

1 kg apelsiner
5 dl vatten
1 kg syltsocker



Gör så här:

1. Tvätta och borsta apelsinerna mycket väl. Skala hälften av dem. Skär alla frukterna i mindre bitar. Kör allt i matberedare tills skalen är finfördelade i små bitar.

2. Häll alltsammans i en vid gryta och tillsätt 5 dl vatten. Koka under lock cirka 20 minuter.

3. Rör ner sockret lite i taget och koka upp. Skumma. Låt koka utan lock ca 15 minuter. Skumma.

4. Häll upp på rena varma burkar.

Skriver senare igen!


litet träningspass

Körde ett enkelt träningspass nu på eftermiddagen.
Använde dessa övningar:


Uppvärmning 15 min
Knäböj 3x15
Plankan 2x60s
Armhävningar 3x15
"Stolen" 2x60s
Utfall 3x15
Dips mot sängkant (haha) 3x15
Fällkniven 3x15
Rygglyft 3x15


Har precis kommit ur duschen och dragit på mig myskläder och nu åker jag hem till min älskling. Jag visar det jag skulle visa imorgon istället, hinner inte nu plus att det är för sent för att ta kort på det, bilderna blir så dåliga... ha en bra kväll! :)

nytt

Har fixat två mysiga saker till mitt rum idag. Visar er senare! :)

music

Howie Day – Collide - Acoustic Version
Tyler Ward – Dynamite (Acoustic Version - Originally by Taio Cruz)
Ron Pope – You're The Reason I Come Home
Paramore – The Only Exception
Shinedown – Simple Man - Acoustic Version
U2 – Beautiful Day
Nickelback – How You Remind Me - LP Mix
Petter – Hjärtats ensamma slag
John Mayer – Your Body Is A Wonderland - Live In Birmingham
Katy Perry – Firework
Flipsyde – Someday - Acoustic Version

Nu sticker jag ut på promenad med härlig musik i lurarna :>

städning på g!

Idag är jag i full gång med städning av rummet. Ska börja använda ett till rum där jag kan ha lite onödiga grejer som jag inte vill ha härinne, så städar även det... :)


du är kärlek för mig

En underbart vacker grabb ligger bredvid mig och sover. Är så oerhört tacksam för att jag får chansen att bara ligga och titta på den person som jag älskar mest på hela jordklotet. Finns inget sätt att säga det på, men idag är en sån dag då man inte kan annat än älska livet. Du är en ängel!

Nu ska även jag krypa under duntäcket och göra min lilla filur sällskap.. mysig fredag!


TRÄNING


Ska snart dra på mig lite varmare kläder för en promenad i vintermörkret! Ska ner till sporthallen, där jag ska köra ett hårt pass med Hedemora träningsverk! Men först ska jag städa ihop lite på rummet, det är så mycket skönare att plugga och så när det är ordning och reda runt omkring en. :)

























:)

Min fantasi är obefintlig. Kan bara säga att skolan är så kul just nu, älskar samhällsekonomi! Sover hos Adrian jämt typ, så mysigt... Imorgon är det fredag och det ska bli superskönt, ska äta godis och mysa bara, och på måndag börjar jag löp-/och styrketräna!! Som jag har längtat... :)


jag älskar dig elin <3


boktips!


tjejor <3

Hej! Igår hämtade Alva och hennes pappa upp mig hemma och vi åkte hem till henne. Lite senare kom Jenny och Linda, så länge sen jag träffade dom allihopa så det var jättekul! Nu längtar jag ännu mer till allt som sommaren innebär... :)

Imorgon är det dags för skola igen, ska bli skönt att komma tillbaka till rutiner och så igen, men skulle gärna kunnat haft lov en eller två veckor till. Känner att jag bara vill få nian överstökad nu så jag hoppas att det här halvåret går snabbt!



Ikväll ska jag nog träna på gymmet medans Adrian spelar hockey, och sen sover jag väl hos honom. Men först ska jag fixa lite viktiga saker inför morgondagen, hejdå! :)

mintkladdkaka

Igår var min syster och hennes kille hembjudna hit på trerätters middag. Anledning var att de är nyförlovade så vi ville överraska lite. Jag stod för både förrätt och efterrätt vilket var väldigt roligt (och gott såklart).

Förrätten blev en minisandwich på kavring med skaldjursröra. Riktigt gott var det! Efterrätten var en mintkladdkaka med vaniljglass och syrliga bär. Alla var väldigt nöjda och glada efter min och mammas middag och kakan var så himla god att jag känner att jag måste skriva receptet.. men vad ni än gör, strunta inte i glasyren, den gör så mycket! :)

Ingredienser:
14 bitar after eight (+ 8 till glasyr)
100 g smör
2 st ägg
2 msk kakaopulver av god kvalitet
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Gör så här
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter.
Smält smöret försiktigt i en kastrull, när det smält så rör i after eight och rör tills de smält och det blivit en jämn smet.
Vispa ägg och socker med elvisp tills det blivit vitt och fluffigt.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver.
Rör försiktigt i chokladsmeten och sikta i mjölblandningen.
Fortsätt röra tills det blivit en jämn smet utan klumpar.
Slå upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen,
180 grader i 20-25 minuter (kakan ska ha stelnat men fortfarande vara kladdig).
Låt svalna och kyl före servering.

Glasyr
Smält 1 msk smör, rör i 8 bitar after eight och avsluta med 2 msk vispgrädde.
Låt glasyren svalna, när den börjar tjockna så bred ut den på kakan,
låt den bli kylskåpskall och servera tillsammans med glass, grädde eller vispad crème fraiche.


Jag valde att ha på florsocker på kakan precis innan den skulle serveras. Bären värmde jag i en kastrull med lite (inte för mycket!) socker. Det är jättegott med lite syrliga bär när resten är väldigt sött. Det som är uppepå vaniljglassen är smält vit och mörk choklad som jag kletade ut på ett bakplåtspapper och lät stelna. :)



träning

Wiho! Har ett superbra träningsschema för det kommande halvåret ungefär. Det är inte säkert än men det kommer förmodligen se ut såhär, med viss variation på gympassen:

Måndag: Gym, kondition
Tisdag: Core
Onsdag: Boxning
Torsdag: Gym, styrka
Fredag:
Lördag: Längdskidor/löpning
Söndag:

Kuuuul! Blir ingen handboll i år, eftersom jag inte har tid. Jaha, hur har jag då tid med allt det här tänker ni, men eftersom allt detta är i Långshyttan så är det hundra gånger enklare för då hinner jag göra annat både före och efter. Längtar!!!


trött tjej

Har precis bäddat ner mig i sängen, ensam. Inte kom det någon pojkvän hit inte! Ska sova snart så jag är redo för uppstigning klockan sju imorgon... det är dags för jobb på hotellet, jag har frukosten imorgon. Det är så mysigt att gå runt bland frukostbord med nöjda hotellgäster. Har ett så himla bra jobb! :)





underbara sommar!






photo

För första gången någonsin med min kamera så har jag varit ute och fotat. Det var en så fin och härlig vinterdag och det kliade i mina fingrar av tristess, så jag drog på mig kängorna och klampade ut i djupsnön. Därmed tillkom även en ny kategori, vi får väl se om den visar sig bli välfylld med tiden eller inte.





Resten av dagen ska jag roa mig med att åka skoter och ikväll förhoppningsvis umgås med min fina. Ha en bra eftermiddag! :)

gymnasieångest?

Tagit det lugnt i soffan med en kopp te och några chokladpraliner hela kvällen. Imorgon skulle jag ha åkt på Riksläger med dalalaget men är sjuk så missar det, tråkigt! Har börjar fundera på gymnasieskolor nu igen (jag är tjatig jag vet) och har bestämt mig för vilka program jag i första hand kommer söka... :)

Business program, Thorén Business School
International Baccalaureate, Katedralskolan


TBS verkar verkligen vara något för mig, ett härligt affärsgymnasium och så centralt som det kan bli! Samtidigt velar jag fortfarande om jag vill gå IB, då jag drömmer om att gå högskola och arbeta utomlands. IB är en grym grund eftersom all undervisning är på engelska. Jag får helt enkelt söka och se var det leder, det ska bli bra och jag ska bli asnöjd! :)


Några mål inför 2011

- Ägna mer tid åt mina vänner som jag saknar så! ♥
- Ge lika mycket kärlek som jag tar emot
- Bara använda biologiska skönhets/-och rengöringsprodukter.


Överst från vänster:
DARK ANGEL ansiktsrengöring för ung hy
GORGEOUS ansiktskräm för alla hudtyper
LIGHT YELLOW foundation
Nedanför:
REHAB schampo för skadat hår
RETREAD balsam för skadat hår
JUNGLE, balsam med massor av tropiska frukter

Allt kommer från Lush, världens bästa, mysigaste och godast luktande butik!! Ett till märke som har likvärdiga produkter (som dock inte luktar lika gott) är DermaNord. Säljs på massor av ställen :)

Gillar inte ordet nyårslöften, då jag antingen inte klarar att hålla mina, eller glömmer bort dem innan ett halvår har gått ens. Däremot tänker jag helt klart bära med mig de tre budskapen ovan, och anledningen till biologiska och ekologiska produkter är att jag tror att min hy, mitt hår och jag kommer må bättre av det, and so will the environment! :)

Har självklart några fler mål än de jag skrivit här, till exempel att träna upp mig ordentligt så jag är i bra form och sen träna minst tre gånger i veckan, äta nyttigt (vilket jag oftast redan gör), besöka minst ett annat land, och se något jag inte sett av Sverige. Det viktigaste av allt är väl förmodligen att kämpa mig igenom högstadiets sista termin och hitta ett gymnasium som passar mig (vilket jag förmodligen redan gjort), och våga leva!!

sju månader



kläder

Köpte nya träningskläder att åka längdskidor i för några dagar sen:



Nike Vapor Mayfly Women's Running Jacket 799:- 499:-
Som sagt - löparjacka - men med ett underställ och en ordentlig funktionströja under går den superbra att åka längd i också. Kan även använda den att springa i alla årstider.


Everest M POWER SHT F10 499:-
Helt underbar funktionströja med grym värmeisolering... Jätteskön! Herrstorlekar men vad spelar det för roll, XS sitter bra på mig!



Craft PXC Storm Tights 899:- 499:-
Traditionella skidbyxor från Craft. Vad mer kan man säga än att de är det bästa som finns?! Med ett underställ och träningstights under håller man värmen och transporterar bort fukt från kroppen hur bra som helst.


Köpte dessa kläder på Stadium, och blev glad eftersom det var sån rea! Ca 1500:- fick jag betala för dessa grymma plagg. En onlinebutik som har ett enormt utbud + fri frakt är www.sportamore.se :) Där ska jag köpa ännu en jacka som jag kan använda för skidåkning och andra aktiviteter uppe i norr där det är betydligt kallare, och även ett underställ i ull som är lite varmare än mitt nuvarande.

Är förresten supernöjd med de här inköpen! Rekommenderar de allihop starkt, tänk dock på att den här jackan är inte varm, så en ordentlig tröja krävs under, och då snackar vi inte bomullströja utan en som andas - till exempel tröjan ovan. Ha så kul i vinter!

:-)

Dagens vill ha: Havregrynsgröt!
Dagens klädsel: Har glidit runt i längdskidkläder hela dagen... underställ, tröja, skidbyxor och skidjacka.
Dagens smink: Ingenting
Dagens frisyr: Hästsvans, pannband.
Dagens händelser: Längdskidåkning, skoter och skridskor/hockey.
Dagens låt: Howie Day – Collide - Acoustic Version
Dagens planer: Äta och sova
Dagens saknad: Alva, Alice, Linda, Jenny!
Dagens dummaste: Ingen
Dagens sjuka: Klaxman!
Dagens drog: Träning
Dagens roligaste: Skridskoåkningen!
Dagens favorit: Adrian :-)
Dagens hångel: Samma
Dagens köp: Ingenting
Dagens godis: Inget
Dagens humör: Glader!!
Dagens bästa: ADRIAN! :)


härliga vinter

Härlig dag! Började med längdskidåkning, sen tog vi en skotertur i en halvmeter pudersnö och nu sitter jag hemma hos Adrian efter en sväng på skridskorna på uterinken i Stjärnsund med Patrik och Andreas. Ska ta en dusch och slänga mig i sängen med Scrubs i väntan på sötisen som inte ville sluta åka än.


RSS 2.0